Nuutinpäivä vei komean kuusemme, joka vietti koko jouluaikansa kaapin päällä. Siellä se jökötti komeasti, jottemme kompastu siihen.

Jäyhä Jököttäjä

Rumpukurssi sujuu oikein hyvin. Rummuttaminen on yllättävän vaikeaa ennen kuin se alkaa sujua. Välillä rytmi on ihan metsässä, sitten kuuntelee pari tahtia muita ja pääsee taas kiinni. Opettajamme pyytää meitä myös sooloilemaan kappaleiden aikana, mutta toistaiseksi kukaan ei ole vapaaehtoisesti suostunut näyttämään taitojaan.

Kummipojan synttäreille poikani vei merirosvokirjan, jossa kerrotaan vanhanajan merirosvoista. Nykyiset merirosvot Somalian alueella taitavat olla lähinnä puoliammattilaisia, sillä heillä ei ole puujalkoja, silmälappuja tai pudonneita hampaita. He vain hyökkäävät laivaan, heivaavat miehistön poies ja vievät saaliin. Siinä on kunnon merirosvoromantiikka kaukana.

Viime viikonloppuna olimme mieheni kanssa Vivamossa aviopariviikonloppu koulutuksessa.

Meitä ei siis kouluteta aviopariksi, vaan avioparileirien vetäjiksi. Se työ on ihan kivaa. Olemme vuosien saatolla olleet kymmenissä avioparitapahtumissa ja -leireillä. Se pitää suhteen vireänä ja muistuttaa, että toinen ei ole siinä rinnalla hyvin vuoksi vaan ihan tosissaan. Tosikoiksi meitä toki ei voi syyttää, kun näki tuottamamme "Millainen on parisuhteenne tänään"-tuotoksen, joka piti tehdä ilman ääntä neliön muotoisesta savesta muokaten. Meidän tuotos oli ihan söpö. Se sai myös muilta kiittäviä kommentteja.

Rakkauden portti.

Portin pielessä (jos joku ei tunnista) on tulppanit. Ne kukat, joita sain ihan ensimmäisessä kukkakimpussa mieheltäni vuonna 1994.