Tää vuosi alkoi perinteisesti Merin perheen kanssa: Heikki on kova paukuttelemaan raketteja. Rivitalomme muita lapsiperheitä on myös aina paikalla ja yhdessä kaikki saavat enemmän nähtävää. Lisäksi jonkinlaista varustelukierrettä on nähtävissä.

2158947.jpgLapseni käsitys iloisesta ilmeestä.

Eilen Tapani ja Marjo olivat kylässä ja meni myöhään. Mies käräytti patonkeja, onneksi muut tarjottavat olivat ihan kunnossa. 

                                2158896.jpg Juhannusmuistoja.

Olen pätkätyöläinen ihan omasta halustani (pätkiä yhden päivän ja yhden vuoden välillä). En ymmärrä, miksi se on monelle suorastaan uhka. Kortistossa en ole ollut päivääkään enkä ole yhteiskunnan tukia  saanut (miksi ottaisin rahaa ajasta, jolloin en edes halua tehdä töitä). Jos haluaa käydä joka päivä töissä, niin se on ihan hyvä asia, mutta sitä mallia on turha tyrkyttää muille. En ole luuseri. Minusta on kivaa, että olen voinut yhdistää työssä käynnin ja kotiäitiyden. Välillä on pätkiä töissä ja olen tienannut rahaa elämiseen. Välillä taas elänyt niukemmin ja lähettänyt pojan kouluun ja koulun jälkeen hänellä on ollut joku, joka on vastaanottanut ensimmäiset purkaukset koulupäivästä. Tällöin jää myös omaa tilaa tehdä mitä haluaa, kuunnella musiikkia tai musisoida itse, lukea. Parasta kuitenkin on se, että minulla on aina ollut mieheni tuki. Hän ei ole koskaan arvostellut elämäntapaani, vaan pitää itse sitä luonnollisena, jos kerran itse sitä haluan. Varmaan sitten haluaisin vakinaisen työn, jos työ olisi mielekästä. Nyt se on sen verran yksitoikkoista, etten halua sitoa itseäni siihen, vaikka monesti on pyydetty.

Välillä mietinkin, että voisin ehkä tehdä tätä nykyistäkin työtä, jos sitä olisi joka toinen viikko ja joka toinen viikko olisi itselleni. En nimittäin halua odottaa eläkkeelle saakka, että saan tehdä mistä tykkään. En tuhlaa aikaa elämällä "sitten kun"- elämää. Se, ettei rahaa ole ulkomaanmatkoihin (ruotsinristeilystäkin on useampi vuosi) tai uusimpiin 50 tuuman telkkareihin, ei ole tärkeätä. Omana prioriteettina pidän kuitenkin,että meidän perheellämme on  paljon sukulaisia ja ystäviä. Vaikka aikaa ei riitä kaikkien kanssa yhteydenpitoon,  niin aina olemme tervetulleita ja meille kaikki ovat tervetulleita. Jos elää sovussa ihmisten kanssa, mikä raha sen voisi korvata? Minä elän hyvää elämää juuri nyt.

2158966.jpg Heurekan huijaus - metallilevyt näyttävät ilmassa olevilta kuutioilta, vaikkeivät ole. Sellaista on elämä.